Ini Kehidupan

Monday, 18 May 2009

Teruja

Sabtu lepas, aku dan en abi ke Jusco Cheras Selatan utk ber’shopping’ keperluan ‘baby’. Mujur, smuanya diletakkan satu tmpt, maka tidaklah kitorang merayau jln tidak tentu hala. Tambahan pulak, aku dah siap menyediakan senarai panjang barang-barang yg diperlukan, proses mencari tidak memakan masa yg lama. Apa yg menariknya, barang-barang utk si kecil kitorang ni, smuanya comel belaka, Rambang mata abi dan uminya memilih, tapi mmg menyeronokkan. Apatah lagi bila tertera perkataan ‘sale’ siap dgn kupon potongan harga utk sesetengah barang, hah! Rasa mcm tak cukup tgn nak memilih :p

<< utk baby
Hari Ahad, aku dan keluarga mertua melawat sepupu baru kitorang di Semenyih, baru seminggu melihat dunia, comelnya dia buat aku makin tak sabar pulak. Masing-masing menanti kehadiran si kecil kitorang ni :p aku mengharapkan smuanya sihat dan tidak melalui proses yg sukar. En abi la yg paling teruja. Hehe! doakan kami selamat ye :p

Kebosanan

Apa anda buat, bila smua kerja telah dibereskan? Inilah kerja yg aku buat bila aku bosan kat opis :p menyerlahkan bakat yg tak berapa nak ada dlm diri nih!

<< boleh tahan jugak kerja aku nih?

8 pasang kaki:

*shay* said...

wah dia dah siap dah baju untuk baby dia... scan tak baby lelaki ke pompuan... :D

ch@ said...

En Abi la yg sibuk suh beli. scan tapi tak tau boy ke girl, terima je :) tgk la next month nyer scan, dpt tgk atau tak :)

F.a.i.z.z.a.h said...

akak dulu, dah beranak nak dekat sebulan baru beli barang baby! :p

ch@ said...

nak buat canne, dah ada org yg terlebih tak sabar =) nnt xde org nk byrkan pulak hehehe :)

Qaseh said...

cha@ nih macam akak, seawal baby sulung 4 bulan dan dah tau jantina, punya la excited membeli belah..semua kaler pink.. dan sampai satu tahap, ada lagi baju yang x sempat dipakai...so, allhamdulliah 2nd baby oun gal, so adiknye yg dapat pakai...

ch@ said...

hehehe seronokkan kak! rasa nak borong smua je, rambang mata :) tapi kite tatau jantina dia la, tu yg main hentam je beli :)untung jadi yg sulong ni, smua serba baru :) adiknya esok, pnjm je!

adex-aieda said...

syioookkk nyer beli brg baby....
akak pon suka...
sampai terover budget...
aleh2...baby pakai kejap jerk...
baby ni cpt besar...
beli saiz besar pon xper...

ps..akak pon sukalah g jj cheras selatan tuh..besau....

ch@ said...

btl tu, hari tu dia ajk gi jj maluri, muka kite dh sebek je sbb jj tu kck dan sempit, tu yg ajk dia g jj cheras selatan tuh! dpt la jln jauh sikit!

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in